Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Ηττα Ελέω Διαιτησίας στο Βόλλευ και Νίκη στο Κύπελλο Ελλάδος στην Μπάλα

Με δύο ανάποδα σφυρίγματα στο τέλος του 3ου σετ ο παναθηναικός πηρε το παιχνίδι με 3-1 στο βόλλευ απο τον Ηρακλή.
Δόξα και τιμή στου <<κυρίους>> δεληκωστίδη και ράπτη που δεν έδωσαν 2 πεντακάθαρους πόντους του Κωνσταντίνοφ όταν το σκόρ ήταν 22-23 υπέρ του Ηρακλη και στο σετ μπόλ (23-24). Τα δύο αυτά παλικάρια , έκοψαν τουλάχιστο 1 βαθμό απο την ομάδα μας και κράτησαν τους βάζελους στην κορυφή της βαθμολογίας...

Στην μπάλα, νικήσαμε στο κύπελλο τον ολυμπιακό βόλου. Το σκορ δεν είναι ανάγκη να το αναφέρω... Φυσικά με 1-0. Το γκολάκι το πέτυχε ο εορτάζον Χλωρός. Να ναι καλά το παλικάρι.
Το ξαναέγραψα. Αυτή η ομάδα είναι το πιο σίγουρο under!

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Τέλος πρώτης ψηφοφορίας- Αρχή δεύτερης

Η πρώτη ψηφοφορία του μπλόγκ ετελέιωσε. Ζήτω η νέα ψηφοφορία!!

Λοιπόν τελικά αποτελέσματα της πρώτης.
  1. φυσικά η πλειοψηφία αυτών που ψηφίσανε(16 ψήφοι 39%) , υποστήριξαν ότι θα το πάρουμε το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο . Με την νίκη την Κυριακή , άρχισε η αντεπίθεση της γριάς.
  2. λιγότερο αισιόδοξοι φίλοι Ηρακληδείς προβλέπουν ότι φέτος με τα προβλήματα που έχει η ομάδα, μας βλέπουν να φτάνουμε ίσαμε το uefa. Αυτοι ήταν 5 με ποσοστό στην ψηφοφορία 12%.
  3. βλέποντας τα μπατιριλίκια που έχουμε, 15 αλλόθρησκοι με ποσοστό 36% προέβλεψαν ότι με την ανοιξιάτικη σεζόν θα βγάλουμε ταμπέλα έξω απο το γήπεδο που θα γράφει "πωλούνται αγωναι σε τιμαί ανταγωνιστικαί"
  4. τέλος 5 ακατανόμαστοι , σίγουρα αρειανοί , με ποσοστό 12% ψήφισαν ότι θα πέσουμε στην βού... Που να τους πέσει και να μην τους ξανασηκωθεί!

Περνάμε στην Δεύτερη ψηφοφορία που βάζω στο μπλόγκ.

Θίγω το μείζον πρόβλημα της κατασκευής του νέου γηπέδου. Θέτω 4 επιλογές. Η πρώτη λέει πως μέσα σε μια πενταετία θα έχουμε γήπεδο!!! Η δεύτερη διπλασιάζει τον χρόνο και τον ανεβάζει στην δεκαετία. Η τρίτη μάλλον αναφερεται στο ότι για να κατασκευαστεί γήπεδο πρέπει να τύχου διάφορες συγκυρίες. Και τέλος η τέταρτη επιλογή είναι η αυτονόητη μέχρι στιγμής , ότι δηλαδή μας δουλεύουνε ψιλό γαζί.

Περιμένω λοιπόν του ψήφους σας.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Αγωνιστική Ημέρα

Δεν ξερω για εσάς αλλά εγώ αυτό το Σαββατοκύριακο όχι μόνο χάρηκα που κέρδισε η ομάδα, αλλά πήγα και...ταμείο με τις νίκες!
Έπαιξα νίκη του Ηρακλή στο βόλλευ (bwin) και νίκη στο ποδόσφαιρο... Όλα καλά...

Πάμε στα αγωνιστικά τώρα
2 νίκες και μια ήττα για τα αθλητικά τμήματα της ομάδας μας

  • Ξεκινάω από την πρώτη ήττα της ομάδας μας στο μπάσκετ. Χάσαμε μέσα στο περιστέρι απο τον γ.σ.π. με 90-79. Το ξέραμε ότι ήταν δύσκολο το μάτς καθώς το περιστέρι ήθελε να ανακάμψει απο το άσχημο ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Πρώτος σκόρερ για τον Ηρακλή ήταν ο Traina με 22 πόντους και τον ακολούθησαν ο Τότσιος με 19, ο Συμεωνίδης με 12 και ο Μisic με 11 ποντάκια. Το ματς να ξέρετε ήταν ντέρμπυ καθώς όπως φαίνεται και απο τα δεκάλεπτα (17-18, 35-36, 60-53, 90-79) οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκόρ καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα. Δεν πειράζει όμως . Η ήττα κάποτε θα ερχόταν. Τουλάχιστο ήρθε από ένα δύσκολο αντίπαλο και όχι από κανένα...απίθανο


  • Στο βόλλευ ο Ηρακλής απλώς έκανε αυτό που έπρεπε. Νίκησε τα σκουλίκια με 3-0. Έτσι έπρεπε να γίνει και έτσι έγινε. Με αυτό τον τρόπο έδωσε ένα τέλος στα άσχημα αποτελέσματα που ειχε τις τελευταίες 2 εβδομάδες.Ελπίζω η νίκη αυτή να τονώσει την ψυχολογία της ομάδας και με την επιστροφή του Νίλσον αλλά και του αρχηγού αργότερα , ο Ηρακλής να γίνει η ομάδα που όλοι θέλουμε.


  • Και για το τέλος άφησα την...μπάλα. Εκεί επιτέλους πήραμε μια νίκη. Κερδίσαμε τον λεβαδειακό με 1-0 με γκολ του Νικολόπουλου στο 28'. Έφτασε έτσι την 12η θέση και έβαλε απο κάτω 4 ομάδες... Αυτό το παιχνίδι ήταν το τελευταίο μιας σειράς βατών παιχνιδιών . Την άλλη εβδομάδα αρχίζουν τα δύσκολα με το σαββατιάτικο παιχνίδι της ομάδας με τα χανούμια μεσα στο χαρέμι...

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2007

Με Λεβαδιακό

Αυτό το παιχνίδι πρέπει να το πάρουμε!
Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ στο Καυτατζόγρειο λόγω έλλειψης...παρέας!
Ελπίζω οι εκεί Ηρακληδείς να δούνε την ομάδα επιτέλους να ξεκολάει και να παίρνει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα!

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Ποιόν Να Υποστηρίξεις?


Έβλεπα τον αγώνα του γαύρου με την ντιναμό καζάν στην τηλεόραση. Ειλικρινά βλέποντας "το μυαλό" τον Μπόλ και ¨"τον αληταρά" τον Στάνλευ να παίζουνε ντυμένοι στα μπλε , δεν μου έκανε καρδιά να υποστηρίξω τον ολυμπιακό ως Ελληνική ομάδα που ήταν...

Χτυπούσε σερβίς ο Στάνλευ και σκότωνε άνθρωπο!

Μου θύμησαν παλιές καλές εποχές...

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Αγωνιστική Εβδομάδα

Δύσκολο Σαββατοκύριακο περάσανε οι ομάδες μας.
Το πιο άσχημο αναλογικά αποτέλεσμα ήρθε στο βόλλευ. Η ομάδα επιβληθηκε του α.ο. κηφισιάς σε μάτς που έγινε στην αθήνα με 2-3 και άφησε 1 βαθμό με αποτέλεσμα να αφήσει μόνο πρώτο τον παο στην βαθμολογία.Η ομάδα δείχνει να μην έχει συνέλθει απο την απρόσμενη ήττα από τις κάννες μέσα στην Θεσσαλονίκη για το Champions League.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η ομάδα θα παίξει αύριο με την Ιταλική κούνεο χωρίς τον Νίλσον που ταλαιπωρείται με τους κοιλιακούς του. Την θέση του θα καλύψει ο Άχρεμ.
Στο ποδόσφαιρο φυσικά και δεν κερδίσαμε. Το καλό ήταν ότι δεν χάσαμε. Η ισοπαλία με τον Ατρόμητο μας έδωσε ένα πόντο που οφείλω να πω ότι δεν τον περίμενα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον...Όγιος που έβγαλε τον Λουτσιάνο κι έβαλε αυτό το παλικάρι τον Γεωργίου που 5 λεπτά αργότερα έβαλε το αυτογκόλ. Η ομάδα έχει εμφανές επιθετικό πρόβλημα. Μακάρι να το λύσει μέχρι την Κυριακή γιατί το ματσάκι με τον Λεβαδειακό μέσα στο Καυτατζόγρειο, πρέπει να το πάρουμε.
Άφησα τέλος το μπάσκετ , την ευχαριστη έκπληξη του συλλόγου μας. Ο Ηρακλής κέρδισε για τέταρτη συνεχόμενη φορά και έμεινε μόνος πρώτος και αήτητος. Σε αυτήν την αγωνιστική μάλιστα , έριξε κατοστάρα στην Ξάνθη καθώς επικράτησε με 107-63! Οι σκόρερ της ομάδας ήταν ο Τότσιος με 25 και ο Τράινα με 23. Η ομάδα δείχνει αποφασισμένη να επιστρέψει στα σαλόνια της Α1.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Άλλοι Ήταν Οι Τουρίστες...

Άλλοι ήρθαν ταξιδάκι από τις Κάννες και άλλοι κάναν...τουρισμό!
Η ομάδα αγνώριστη έκατσε και έχασε με κατεβασμένα χέρια 0-3 από τους Γάλλους.
Άκυρο ξεκίνημα, αλλά δεν τρέχει τίποτα. Προχωράμε μπροστά!

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Για Όλα Φταίει Η Αθήνα

Από τότε που με θυμάμαι η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει ένα άθλιο πρόσωπο όσον αφορά στις Αθλητικές της εγκαταστάσεις.
Ποτέ δεν έγινε κάποια αξιόλογη αθλητική κατασκευή με εξαίρεση το Καυτατζόγλειο το 1970 και το σχεδόν αχρησιμοποίητο παλατάκι του πάοκ πριν κάτι χρόνια.
Φυσικά για αυτήν την κατάντια φταίει η Αθήνα και οι πολιτικοί. Το ότι μεγάλες μορφές του πολιτικού μας κόσμου από όλες τις παρατάξεις είναι από την Βόρεια ελλάδα και από την Θεσσαλονίκη δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο. Φταίει η Αθήνα που δεν έχουμε γήπεδα.
Ο άρης την δεκαετία του 80 ήταν μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, που ακόμη και σήμερα συζητάμε για εκείνη την ομάδα. Επι μια δεκαετία κυριαρχούσε στην Ελλάδα και εξαιτίας της οι μισοί Έλληνες έγιναν άρης στο μπάσκετ. Η ομάδα αυτή δεν κατάφερε τα χρόνια της κυριαρχίας της να φτιάξει ένα δικό της γήπεδο και περιοριζόταν στο μικρό «παλέ»…Ποιος έφταιγε για αυτό? Οι…Αθηναίοι!!!
Ολόκληρη η Θεσσαλονίκη αριθμεί 1,500,000 κατοίκους. Το κεντρικό της κολυμβητήριο το επονομαζόμενο και ποσειδώνειο είναι μια λυόμενη αηδία που μπάζει από παντού. Ποιος φταίει για αυτό? Οι…Αθηναίοι!!!
Ο ΗΡΑΚΛΗΣ από το 2000 φτιάχνει μια ομάδα στο βόλλευ πανευρωπαικού επιπέδου. Δύο φορές έφτασε στον τελικό του champions league. Εχει πάρει πρωταθλήματα και κύπελλα. Δεν έχει όμως γήπεδο να παίξει. Βολοδέρνει ανάμεσα στο απαράδεκτο Κατσάνειο, στην Μίκρα και στην Νεάπολη. Ένα φεγγάρι πήγαινε και στο χαμηλοτάβανο Ιβανόφειο (γιατί τα άλλα τι είναι?), ενώ για το final four που ήταν οικοδεσπότης χρησιμοποιήθηκε το αχρησιμοποίητο δώρο της πολιτείας στον πάοκ το επονομαζόμενο και παλατάκι.. Για να κάνει δικό του γήπεδο…ούτε για αστείο! Φταίνε βλέπεις οι Αθηναίοι
1000 Χρόνια Ηρακλής – Γήπεδο στον Ηρακλή! Φωνάζουνε τα παλικάρια στο γήπεδο. Λέγανε:Δεν μας δίνει η πολιτεία τα χωράφια. Λέγανε:Δεν μας βοηθάει κανείς. Λέγανε:Μόνο τους Αθηναίους βοηθάει.
Έρχεται ο Ορφανός και μας δίνει τα χωράφια, μας κάνει και τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για να χτιστεί το πολυπόθητο γηπεδο.
Και τι έγινε μετά?
Τίποτα!
Ούτε από την διοίκηση , ούτε από τους φιλάθλους.
Γίναμε μεγαλοκτηματίες με περιοχή-φιλέτο μέσα στην θεσσαλονίκη. Δε γαμιέται λέω γω. Ας το χτίσει ο ερασιτέχνης Ηρακλής πολυκατοικίες , να τις νοικιάσει να κονομήσει τις κάλτσες του.

Αυτό που βλέπω είναι ότι όλη η πόλη έχει πέσει σε μια μοιρολατρεία . Από την μια κλαίγονται για την αδιαφορία και την ανικανότητα των βορειοελλαδιτών πολιτικών για τα προβλήματά τους και την άλλη πάνε και ψηφίζουν για νομάρχη τον ψωμιάδη , για δήμαρχο τον παπαγεωργόπουλο, παλιότερα τον κοσμίδη και για βουλευτή τον κυριάκο τον βελλόπουλο.
Με τέτοια άτομα στην πολιτική σκηνή της Θεσσαλονίκης μια ζωή στα ίδια σκατά θα είναι η πόλη.

Μόνο ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ φέρεται να έχει ένα προγραμματισμό για νέο γήπεδο και έβαλε μπρος να το κατασκευάσει χωρίς τυμπανοκρουσίες μεγάλα λόγια και…ζητιανιά από το κράτος για να του πληρώσει τα έξοδα. Η Απολλωνάρα έκανε κάτι που δεν είναι ικανές να κάνουν οι –και καλά- μεγάλες –στο όνομα- ομάδες της πόλης, χρόνια τώρα.

Κύριοι ούτε ο Ρέμος θα μας σώσει, ούτε ο Ζαγοράκης ούτε ο Σκόρδας. Αν δεν βάλουν τον κώλο τους κάτω να προγραμματίσουν το μέλλον των συλλόγων , αν δεν επενδύσουν σε υποδομές και αν δεν απαγκιστρωθούν από τα αρχίδια της πολιτείας και του εκάστοτε βουλευτή (ακούτε κύριε Ζαγοράκη?), δεν πρόκειται να γίνει τίποτα σε αυτήν την πόλη στα επόμενα 100 χρόνια. Θα είμαστε όλοι με τον φραππέ στο χέρι αραχτοί στην παραλία με το στοίχημα στο τραπεζάκι και χαλαρρά θα λέμε για την παράγκα του κόκκαλη που πήρε δώρο το καραισκάκη, παραβλέποντας τα κατομμύρια που έριξε για να το κάνει γήπεδο και παραβλέποντας ότι ο πάοκ είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που πήρε γήπεδο χωρίς να δώσει μία…

best regards

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Έρχονται στην Σαλονίκη οι...οι κομπάρσοι των Καννών


Με τις κάννες το πρώτο ματσάκι της Ηρακλάρας στο Champions League.

Οι κάννες γνωστές μόνο για το...φεστιβάλ τους , δεν πρέπει να αποτελέσουν φόβητρο για την ομάδα μας.

Αυριο στις 8:30 μπαίνουμε στην ...σοβαρή Λίγκα. Μέχρι τώρα στο Ελληνικό πρωτάθλημα κάναμε προπονήσεις. Ήρθε λοιπόν η ώρα να παίξουμε και κάνα σοβαρό παιχνίδι.


Vamos Hercules

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

Νίκη Μέσα Στον Ηλυσιακό


Δόξα και τιμή στο μπάσκετ του Ηρακλή!
Νίκησε και τον Ηλυσιακό εκτός έδρας με 78-79.
Μακάρι να συνεχίσει έτσι για να τον ξαναδούμε στην Α1 , εκεί που πρέπει να βρίσκεται!

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2007

Ο Coach Που Πήρε


Η διοίκηση εξέδωσε μιαν ανακοίνωση με την οποία στηρίζει την ομάδα και τον προπονητή της, παρά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα και τις άσχημες εμφανίσεις της.

Η διοίκηση δεν βλέπει τι πάει να γίνει? Έχουμε χάσει απο τον Εργοτέλη και έχουμε φέρει ισοπαλία με Βέροια στο Καυτατζόγρειο μέσα. Αν δεν κερδίζουμε αυτούς στο σπίτι μας, ποιούς θα νικήσουμε???

Δεν βλέπει ότι ο coach που πήρε, κατεβάζει μια ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς σε έναν εντός έδρας αγώνα με μια νεοφώτιστη ομάδα, ξέροντας ότι καιγόμαστε για τους τρεις βαθμούς?

Δεν βλέπει ότι με αυτή την μαζική άμυνα που εφαρμόζει ο coach που πήρε, έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα ηττοπάθειας στις τάξεις των παικτών?

Δεν βλέπει ότι αν συνεχίστει αυτό η ομάδα δεν έχει σωτηρία?

Δεν βλέπει?

Το Βαγγέλη τον Βλάχο τον έδιωξε αβίαστα και με συνοπτικές διαδικασίες επειδή είπε τα αυτονόητα και τσακώθηκε με τον νταβα τον μΠέο. Αυτό τον coach που πήρε γιατί δεν τον θέτει προ των ευθυνών του?

Γιατί δεν τον πιέζει για άμεσα αποτελέσματα?

Τι να το κάνω αν τον διώξει την 15η αγωνιστική κι ενώ η ομάδα θα έχει 10 βαθμούς και θα είναι με το ένα πόδι στην Β εθνικη?

Ένας καλός παίκτης δεν είναι πάντα κι ένας καλός προπονητής. Ο coach ήταν καλός παίκτης αλλά για προπονητής δεν κάνει. Οχι για αυτό το επίπεδο τουλάχιστο...


Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007























Έχω ανεβάσει φωτογραφίες και ένα βιντεάκι απο την εκπληκτική εμφάνιση της ομάδας μας στο ισόπαλο ματς με την Βέροια...

Συγχαρητήρια στον κόσμο γιατί αν και η ομάδα ήταν μέσα στα μαύρα τα χάλια οι οργανωμένοι αλλά και οι...ανοργάνωτοι με συνθήματα προσπαθούσαν για το καλύτερο.

Στο βίντεο έγω την ανακοίνωση της αρχικής ενδεκάδας που διάλεξε ο...coach για να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Στις φώτο έχω εικόνες απο το γήπεδο καθώς και του πίνακα στις εναλλαγές του σκορ. Τέλος έχω και μία φώτο λίγο σκοτεινή απο τους καυγάδες των -και καλά- επισήμων. Είχα βγάλει και μια φώτο απο το πιο αξιοπρόσεκτο πράγμα στο γήπεδο, αλλά δεν την ανέβασα γιατί βγήκε πολύ σκοτινή.Μιλώ για μια Λαμποργκίνι που ήταν αραγμένη έξω απο μια θύρα.

Την άποψη μου για τον αγώνα θα την γράψω κάποια άλλη στιγμή.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

Νικές και Νίκες

Άλλη μια νίκη για την ομαδάρα μας στο βόλλευ. Θύμα ήταν αυτή την φορά ο ολυμπιακός. Στα χαρτιά το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Στην πραγματικότητα ήταν μια καθαρή νίκη. Χαλαρή θα έλεγα αν αναλογιστούμε ότι ο καραφλός βάζει μέσα πιτσιρικάδες και παίζουν, όπως ο Κανέλλος σήμερα. Πάντως αυτό το παιδί πρέπει να αλλάξει όνομα. Στο βόλλευ δε θα κάνει καριέρα με αυτό. Στις ιπποδρομίες ισως....

Στο μπάσκετ εκεί που όλα πήγαιναν μια χαρά και η ομάδα ήταν μπροστά με 10-12 πόντους, αρχίσαμε τις αηδίες και παραλίγο να το χάσουμε το ματσάκι. Τέλος καλό, όλα καλά.

Και τα δύο τα ματσάκια τα έδειξε η τι βι. Το καλό ήταν ότι οι εκφωνητές ήταν Ηρακληδείς. Ειδικά αυτό το παλικάρι που έλεγε τον αγώνα του βόλλευ ήταν...αποθέωση! Μόνο αυτόγραφα και φωτογραφίες με τον Νίλσον και τον Κωνσταντίνωφ που δεν πήγε να πάρει!

Να δούμε τώρα αύριο στο ποδόσφαιρο τι ψάρια θα πιάσουμε με του βεροιώτες...