Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Για Όλα Φταίει Η Αθήνα

Από τότε που με θυμάμαι η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει ένα άθλιο πρόσωπο όσον αφορά στις Αθλητικές της εγκαταστάσεις.
Ποτέ δεν έγινε κάποια αξιόλογη αθλητική κατασκευή με εξαίρεση το Καυτατζόγλειο το 1970 και το σχεδόν αχρησιμοποίητο παλατάκι του πάοκ πριν κάτι χρόνια.
Φυσικά για αυτήν την κατάντια φταίει η Αθήνα και οι πολιτικοί. Το ότι μεγάλες μορφές του πολιτικού μας κόσμου από όλες τις παρατάξεις είναι από την Βόρεια ελλάδα και από την Θεσσαλονίκη δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο. Φταίει η Αθήνα που δεν έχουμε γήπεδα.
Ο άρης την δεκαετία του 80 ήταν μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, που ακόμη και σήμερα συζητάμε για εκείνη την ομάδα. Επι μια δεκαετία κυριαρχούσε στην Ελλάδα και εξαιτίας της οι μισοί Έλληνες έγιναν άρης στο μπάσκετ. Η ομάδα αυτή δεν κατάφερε τα χρόνια της κυριαρχίας της να φτιάξει ένα δικό της γήπεδο και περιοριζόταν στο μικρό «παλέ»…Ποιος έφταιγε για αυτό? Οι…Αθηναίοι!!!
Ολόκληρη η Θεσσαλονίκη αριθμεί 1,500,000 κατοίκους. Το κεντρικό της κολυμβητήριο το επονομαζόμενο και ποσειδώνειο είναι μια λυόμενη αηδία που μπάζει από παντού. Ποιος φταίει για αυτό? Οι…Αθηναίοι!!!
Ο ΗΡΑΚΛΗΣ από το 2000 φτιάχνει μια ομάδα στο βόλλευ πανευρωπαικού επιπέδου. Δύο φορές έφτασε στον τελικό του champions league. Εχει πάρει πρωταθλήματα και κύπελλα. Δεν έχει όμως γήπεδο να παίξει. Βολοδέρνει ανάμεσα στο απαράδεκτο Κατσάνειο, στην Μίκρα και στην Νεάπολη. Ένα φεγγάρι πήγαινε και στο χαμηλοτάβανο Ιβανόφειο (γιατί τα άλλα τι είναι?), ενώ για το final four που ήταν οικοδεσπότης χρησιμοποιήθηκε το αχρησιμοποίητο δώρο της πολιτείας στον πάοκ το επονομαζόμενο και παλατάκι.. Για να κάνει δικό του γήπεδο…ούτε για αστείο! Φταίνε βλέπεις οι Αθηναίοι
1000 Χρόνια Ηρακλής – Γήπεδο στον Ηρακλή! Φωνάζουνε τα παλικάρια στο γήπεδο. Λέγανε:Δεν μας δίνει η πολιτεία τα χωράφια. Λέγανε:Δεν μας βοηθάει κανείς. Λέγανε:Μόνο τους Αθηναίους βοηθάει.
Έρχεται ο Ορφανός και μας δίνει τα χωράφια, μας κάνει και τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για να χτιστεί το πολυπόθητο γηπεδο.
Και τι έγινε μετά?
Τίποτα!
Ούτε από την διοίκηση , ούτε από τους φιλάθλους.
Γίναμε μεγαλοκτηματίες με περιοχή-φιλέτο μέσα στην θεσσαλονίκη. Δε γαμιέται λέω γω. Ας το χτίσει ο ερασιτέχνης Ηρακλής πολυκατοικίες , να τις νοικιάσει να κονομήσει τις κάλτσες του.

Αυτό που βλέπω είναι ότι όλη η πόλη έχει πέσει σε μια μοιρολατρεία . Από την μια κλαίγονται για την αδιαφορία και την ανικανότητα των βορειοελλαδιτών πολιτικών για τα προβλήματά τους και την άλλη πάνε και ψηφίζουν για νομάρχη τον ψωμιάδη , για δήμαρχο τον παπαγεωργόπουλο, παλιότερα τον κοσμίδη και για βουλευτή τον κυριάκο τον βελλόπουλο.
Με τέτοια άτομα στην πολιτική σκηνή της Θεσσαλονίκης μια ζωή στα ίδια σκατά θα είναι η πόλη.

Μόνο ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ φέρεται να έχει ένα προγραμματισμό για νέο γήπεδο και έβαλε μπρος να το κατασκευάσει χωρίς τυμπανοκρουσίες μεγάλα λόγια και…ζητιανιά από το κράτος για να του πληρώσει τα έξοδα. Η Απολλωνάρα έκανε κάτι που δεν είναι ικανές να κάνουν οι –και καλά- μεγάλες –στο όνομα- ομάδες της πόλης, χρόνια τώρα.

Κύριοι ούτε ο Ρέμος θα μας σώσει, ούτε ο Ζαγοράκης ούτε ο Σκόρδας. Αν δεν βάλουν τον κώλο τους κάτω να προγραμματίσουν το μέλλον των συλλόγων , αν δεν επενδύσουν σε υποδομές και αν δεν απαγκιστρωθούν από τα αρχίδια της πολιτείας και του εκάστοτε βουλευτή (ακούτε κύριε Ζαγοράκη?), δεν πρόκειται να γίνει τίποτα σε αυτήν την πόλη στα επόμενα 100 χρόνια. Θα είμαστε όλοι με τον φραππέ στο χέρι αραχτοί στην παραλία με το στοίχημα στο τραπεζάκι και χαλαρρά θα λέμε για την παράγκα του κόκκαλη που πήρε δώρο το καραισκάκη, παραβλέποντας τα κατομμύρια που έριξε για να το κάνει γήπεδο και παραβλέποντας ότι ο πάοκ είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που πήρε γήπεδο χωρίς να δώσει μία…

best regards

Δεν υπάρχουν σχόλια: